Fitbit Inspire 2 – bekijk en koop hem hier!

Fitbit Charge 5
: alle info en kenmerken

De Fitbit Charge 5 is een moderne activity tracker boordevol functies die je helpen een beter inzicht te krijgen in je lichaam en je workouts. De activity tracker biedt slaap-tracking, geïntegreerde GPS, Fitbit Pay, Active Zone Minutes en maar liefst zeven uur batterijduur. Dankzij de Fitbit Charge 5 krijg je meer inspiratie om je doelen te halen en meer vrijheid voor onderweg. Een van de belangrijkste upgrades ten opzichte van de vorige versie is dat deze nieuwe versie nu een beter en duidelijker scherm biedt. Daarnaast meet het ook je energieniveau zodat je een indicatie krijgt of je klaar bent voor een zware training of dat je iets lichters moet doen. 

Fitbit Charge 5 specificaties

Fitbit Charge 5 - zwart 2

Fitbit Charge 5

Zwart / Wit / Blauw

Groot touchscreen op de Fitbit Charge 5

Het touchscreen is ontworpen met een eenvoudige en intuïtieve interface waardoor het menu in de activity tracker eenvoudig en duidelijk te gebruiken is. Dit is de eerste tracker uit de Charge line-up die een kleurendisplay ondersteunt. Een klein OLED touchscreen paneel neemt de plaats van het scherm in, wat betekent dat dit model het monochrome scherm en het zij-touchpaneel achterwege laat. De interface is zeer vergelijkbaar met wat Fitbit gebruikt op het Luxe-model en ondersteunt meldingen, snelle antwoorden op Android, NFC-betalingen en 20 aangepaste klokfaces. Fitbit zegt dat het OLED-display van de Charge 5 twee keer zo helder is als het monochrome display van de Charge 4.

Een andere enorme upgrade die Fitbit levert aan het display is het toevoegen van een always-on display-optie. Dit is de eerste keer dat de functie ooit is aangeboden op een Fitbit-tracker, hoewel het bedrijf wel opmerkt dat het een aanzienlijk effect heeft op de batterij. Zonder de AOD is de batterijduur van het apparaat naar verluidt maximaal zeven dagen.

Slimme meldingen

Met deze Fitbit kunt u meldingen van oproepen en berichten direct op de activity tracker krijgen vanaf uw smartphone. Als je een Android-telefoon hebt is het ook mogelijk om snel berichten te versturen. 

Automatische activiteitregistratie

Met dit apparaat kunt u uw dagelijkse activity tracker gebruiken om een lange lijst van activiteiten bij te houden zoals hartslagregistratie, zuurstofregistratie, stappen, activiteit – en slaapregistratie en nog veel meer. Dankzij SmartTrack kan deze tracker je activiteit na 15 minuten automatisch herkennen. De activity tracker herkent activiteiten zoals balspelen, wandelen, fietsen, zwemmen en aerobic.

Batterijduur van de Fitbit Charge 5

De Fitbit heeft een batterijduur van maximaal 7 dagen en maximaal 5 uur als je de GPS gebruikt. De levensduur van de batterij varieert, afhankelijk van hoeveel u het horloge gebruikt en andere factoren. Het is echter een goed idee om je horloge na een paar dagen op te laden, zodat je nooit zonder energie komt te zitten.

Zwemmen met de Fitbit Charge 5

Het Fitbit-horloge is waterdicht tot 50 meter, dus je kunt gerust een duik nemen terwijl je het horloge draagt. Het is aan te raden om het horloge af te vegen nadat het is blootgesteld aan water, want het is het beste voor je huid om het bandje schoon en droog te houden. Bovendien moet u het horloge af en toe afdoen, vooral als u hebt gezweet, om het horloge te laten drogen voordat u het weer omdoet. 

Menstruatiecyclus

Het horloge is uitgerust met een bijzonder goede functie voor vrouwen die hun menstruatiecyclus willen controleren, een zwangerschap willen plannen en de ovulatie willen berekenen. Volg je menstruatie in de Fitbit-app om meer te weten te komen over je typische menstruatieduur, geschatte vruchtbare venster en ovulatiedag, en andere informatie met betrekking tot je cyclus. Blijf je menstruatie bijhouden en controleren voor nauwkeurigere voorspellingen en volg details over je cyclus voor meer inzicht in menstruatiepatronen. 

De voorspellingen voor je menstruatie, vruchtbaarheidsvenster en ovulatiedag worden geschat met behulp van een algoritme dat de informatie over je menstruatie en cycluslengte omvat die je verstrekt. Als je een deel van de informatie over je cyclus niet verstrekt, gebruikt Fitbit een cyclus van 28 dagen en een periode van 5 dagen als uitgangspunt voor schattingen. Je vruchtbare periode wordt in de Fitbit-app altijd weergegeven als 7 dagen.

Voorspellingen van menstruaties en vruchtbare perioden worden persoonlijker naarmate u uw menstruatie consequent bijhoudt.

Afmetingen van de Fitbit Charge 5

Gewicht: 28 gram
Afmetingen (klok): 36,7 mm x 22,7 mm x 11,2 mm

De tracker wordt geleverd met twee verschillende bandjes die snel en eenvoudig vervangen kunnen worden: 

Technische specificaties

Materialen Roestvrij staal met gladde siliconenband
Wireless Bluetooth 4.0, GPS, NFC
Waterbestendigheid Tot 50m en zweet-, regen-, en spatwaterdicht
Sensoren 3-assige versnellingsmeter, optische hartslagmonitor, vibratiemotor, relatieve SpO2-sensor, ECG-sensor, EDA-sensor (elektrodermale activiteit)
Levensduur batterij Tot 7 dagen, 5 uur continu GPS-gebruik
Afmetingen & gewicht 36,7 mm x 22,7 mm x 11,2 mm (sensoreenheid, bandlengte niet meegerekend); 28 gram
Kleuren Staalblauw/Platina Roestvrij Staal, Zwart/Grafiet Roestvrij Staal, Lunar Wit/Zacht Goud Roestvrij Staal

Een volledig opgeladen Charge 5 heeft een batterijlevensduur van maximaal 7 dagen. De levensduur van de batterij en de oplaadcycli variëren afhankelijk van het gebruik en andere factoren; de feitelijke resultaten kunnen variëren.

  1. Steek de oplaadkabel in de USB-poort van uw computer, een UL-gecertificeerde USB-wandlader of een ander energiezuinig oplaadapparaat.
  2. Houd het andere uiteinde van de oplaadkabel in de buurt van de poort aan de achterkant van de tracker totdat de kabel magnetisch vastklikt. Zorg ervoor dat de pinnen op de oplaadkabel op één lijn liggen met de poort aan de achterkant van uw tracker.
 

Volledig opladen duurt ongeveer 1-2 uur. Terwijl Charge 5 oplaadt, kunt u dubbeltikken op het scherm om het in te schakelen en het batterijniveau te controleren. Veeg naar rechts op het batterijscherm om Charge 5 te gebruiken. Een volledig opgeladen tracker toont een continu batterijpictogram.

fitbit charge 5 battery full

De Charge 5 wordt geleverd met een klein bandje en een extra groot, onderste bandje in de doos. Zowel het bovenste als het onderste bandje kan worden verwisseld met extra bandjes die afzonderlijk verkrijgbaar zijn.

Een bandje verwijderen

  1. Draai de Charge 5 om en zoek de bandvergrendelingen. Een bandje wordt verwijderd met de bandontgrendelingsknop.
  2. Om de vergrendeling los te maken, drukt u met uw vingernagel op de platte knop in de richting van het bandje.
  3. Trek de band voorzichtig van de tracker af om hem te ontgrendelen.
  4. Een band wordt van de tracker getrokken
  5. Herhaal dit aan de andere kant.

Zie voor een volledige uitleg, inclusief afbeeldingen, de handleiding van Fitbit.com.

Werk je tracker bij om de nieuwste functieverbeteringen en productupdates te krijgen.

Als er een update beschikbaar is, verschijnt er een melding in de Fitbit-app. Nadat je de update hebt gestart, volg je de voortgangsbalkjes op de Charge 5 en in de Fitbit-app totdat de update is voltooid. Houd je tracker en telefoon tijdens de update dicht bij elkaar.

Om Charge 5 te kunnen bijwerken, moet de batterij van je tracker ten minste 20% zijn opgeladen. Het bijwerken van Charge 5 kan veel van de batterij vergen. Wij raden u aan uw tracker aan de lader te koppelen voordat u met een update begint.

Voor meer informatie, zie het betreffende helpartikel op de Fitbit.com-helppagina.